diaridetarragona.com – Nou terratrèmol de 2,3 graus aquest divendres a la matinada a la zona de la plataforma marina del projecte Castor

Un nou sisme de 2,3 graus a l\’escala de Richter, segons l\’Institut Geogràfic Nacional, ha sacsejat aquest divendres a la matinada la zona pròxima a la plataforma marina del projecte Castor, situat davant la costa de l\’Ebre i del Maestrat. El moviment sísmic ha tingut lloc poc després de les quatre de la matinada i l\’IGN no ha publicat dades sobre la seva profunditat. Tot i que la intensitat i el nombre de sismes va començar a baixar setmanes després que el Ministeri d\’Indústria ordenés l\’aturada dels treballs a la planta a finals de setembre, durant aquest mes desembre s\’han produït sis terratrèmols de petita magnitud. El passat dia 2 al vespre, però, un d\’ells va arribar també als 2,2 graus.

El ministre d\’Indústria, José Manuel Soria, continua sense fer públics els informes de l\’IGN i l\’Institut Geològic i Miner que haurien de determinar amb exactitud les causes dels terratrèmols causats per les injeccions del gas matalàs. Soria ha anunciat que ha demanat dictàmens d\’experts internacionals per determinar si el magatzem pot funcionar de forma segura. El govern espanyol, de fet, es va comprometre a no tornar-lo a posar en marxa si no existia una garantia total de seguretat després de l\’episodi sísmic.

vía diaridetarragona.com – Nou terratrèmol de 2,3 graus aquest divendres a la matinada a la zona de la plataforma marina del projecte Castor.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s